Over ons

Over DE BREDE SELECTIE

Als je wilt werken in het openbaar primair onderwijs in Amsterdam, hoe vind je dan de school waar jij je thuis voelt? Zomaar starten op een school geeft je niet de kans om eens rustig rond te kijken en uit te vinden waar jij je het prettigst voelt. Terwijl het juist zo belangrijk is, dat je je thuis voelt.

DE BREDE SELECTIE geeft je de kans om rustig een tijd rond te kijken binnen de 120 aangesloten scholen in Amsterdam. Je wordt door ons opgenomen in een vaste of flexibele selectie van vervangers. Daarbij gaat het meestal niet om vervangingen voor een dagje, maar in de regel voor langere perioden. Je krijgt dus echt de tijd om te ervaren hoe het is.

De acht besturen voor openbaar primair onderwijs in Amsterdam werken samen in “DE BREDE SELECTIE”. Dit zijn: AWBR, OOADA, STAIJ, Zonova, Innoord, STWT, VierTaal en Orion. Wij zoeken naar oplossingen voor personele vraagstukken in de openbare basisscholen, SBO-scholen en scholen voor speciaal onderwijs. Wij hebben altijd vacatures voor enthousiaste, flexibele leerkrachten, vakleerkrachten gym, onderwijsassistenten en leraarondersteuners. Of je nu starter, Lio-er, een beetje ervaren, of al gepokt en gemazeld of  gepensioneerd bent, je bent van harte welkom! En veel van onze vervangers stromen na een tijdje door naar een vaste baan op één van de scholen.

Je wordt ingezet binnen ons zeer gevarieerde scholenaanbod, van traditioneel tot het allernieuwste. Daar vind je zowel regulier onderwijs als Dalton- en Montessorischolen en andere vernieuwende concepten, o.a. Natuurlijk Leren, ontwikkelingsgericht onderwijs, alles-in-één-scholen en onderwijs voor nieuwkomers. Voldoende variatie en keuze dus!

Samen met onze scholen en besturen zorgen we voor begeleiding en coaching van onze vervangers, zodat je je professionele kwaliteiten kunt vergroten en voldoet aan alle competenties voor de functie voor leerkracht. Dat is handig voor net afgestudeerde PABO-studenten, maar ook fijn voor ’terugkomers’ of senioren, die misschien al even uit het onderwijs zijn. Startende leerkrachten nemen ook deel aan het 3-jarig begeleidingstraject van één van de deelnemende besturen.

DE BREDE SELECTIE is een organisatie van en voor het openbaar onderwijs in Amsterdam. Wij zijn niet commercieel. Iedereen wordt betaald volgens de CAO PO en komt in het ABP Pensioenfonds.

Vanuit de vaste en flexibele selecties is er veel doorstroming naar reguliere vaste banen op onze scholen. Vacatures van scholen sturen wij ook door naar de vervangers. En vind je het juist fijn om op verschillende scholen ervaring op te blijven doen, dan kan dat natuurlijk ook!

amsterdam vacature